Lapset ja kuntosali


 

 
Monet kuntosalit ovat hoksanneet hyvän markkinaraon: saleilta löytyy lapsiparkki, jonne voi jättää juniorin leikkimään siksi aikaa kun itse lähtee salille treenaamaan. Parkista löytyy koulutettu lastenhoitaja joka pitää huolta tenavista ja isi saa ihan rauhassa nostella penkistä uusia ennätyksiä. Jotainhan siitä tietysti joutuu maksamaan, mutta eipä kannata liikaa pihistellä. Ilman näitä lapsiparkkeja ei nimittäin monella vanhemmalla kauheasti olisi mahdollisuutta kuntosalille lähteä. Eli ei muuta kuin proteiinit sekoituspulloon, lapsi hoitoon ja itse salille.
Ja monella salilla on myös muita palveluja, kuten hierontapalvelut. Sillä aikaa kun hieroja laittaa lihaksia vetreään kuntoon niin jälkikasvu voi viettää aikaansa lapsiparkissa. Vaikea se olisi hierojalla rentoutua jos pitäisi samalla vahtia kolmevuotiasta. Eli sinänsä ihan hyvä lisäpalvelu.
Onhan se selvää, että ei siitä kuntosaliohjelman noudattamisesta tule mitään jos täytyy koko ajan olla vahtimassa tenavaa. Monesti joutuu keskeyttämään sarjan ja se jos mikä ahdistaa. Kyllä kuntosaliharjoittelun peruspilari on se, että pystyy kunnolla treenaamaan eikä tarvitse koko ajan keskittyä johonkin muuhun. Monella voi kuntosaliharjoittelun aloittaminen jäädä kokonaan sen takia, että ei yksinkertaisesti ole aikaa treenille, koska tuntuu, että lapset vievät kaiken ajan. Kyllä jokainen pystyy muutaman kerran viikossa järjestämään itselleen vajaan tunnin aikaa kuntosalille jos tosissaan haluaa. Paljon pitempihän ei salitreenin pidä ollakaan, koska ihmisen testosteronitaso ei pysy korkeana pitkää aikaa kerrallaan. Jos tarkoituksena on jollain tasolla lihasten kehittäminen niin kyllä tuo testosteroni on oleellisin asia siinä hommassa. Kaikenlaiset lisäravinteet sun muut ihme lääkkeet ovat ihan sivuseikka. Tärkeintä on säännöllinen ja nousujohteinen harjoittelu, mutta monet tuntuvat nykyään ajattelevan että pääasia olisi noissa lisäravinteissa.
Joskus nuorempana itse katselin salilla, kun ihmiset ottivat parivuotiaan mukaan ja joku leikkikalu sille sinne. Näytti olevan aika tylsää lapsella ja ei kyllä suoraan sanoen se aikuisen treenauskaan vaikuttanut kovin tehokkaalta kun turhan usein piti jättää sarjakin kesken kun tenavalla oli jotain tärkeämpää asiaa.
 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2009-2016 Yhteystiedot: Flash Toon, flashtoon@flashtoon.org