Teatteria lapsille ja aikuisille


 

 
Lapsille sopivaa teatteria on tietysti kaikki lastenteatterit, mutta myös monet komediat ovat varmasti lasten mieleen. Hyvää tarjontaa lapsille löytyy monesta paikasta, katso vaikka UIT eli Uusi Iloinen Teatteri teatterimatka.fi/uit-uusi-iloinen-teatteri/. Toki lapsille sopivaa ohjelmistoa on joka kaupungissa, Turussa kannattaa katsoa mitä tarjoaa Turun Kaupunginteatteri teatterimatka.fi/turun-kaupunginteatteri/.
Komedia: Teatteritoimitukset, jotka käyttävät huumoria ajoneuvon kertomiseksi tarina, ovat komeettoja. Tämä voi sisältää modernin farsin kuten Boeing Boeingin tai klassisen pelin, kuten As You Like It. Teatteri, joka ilmaisee synkän, kiistanalaisen tai tabun aiheen tarkoituksellisesti humoristisella tavalla, kutsutaan musta komediaksi. Mustalla komedialla voi olla useita tyylilajia, kuten slapstick-huumori, tumma ja sarkastinen komedia. Jos taas haluat mieluummin ruotsinkielistä teatteria niin Turussa sitä tarjoaa Åbo Svenska teater teatterimatka.fi/abo-svenska-teater/. Toki teattereita löytyy pienemmistäkin kaupungeista, esim. Kouvolassa teatteria tarjoaa Kouvolan Teatteri teatterimatka.fi/kouvolan-teatteri/.
Tragedia on siis jäljitelmä vakavasta, täydellisestä ja tietyn suuruisesta toiminnasta: jokaisella taiteellisella ornamentilla koristetulla kielellä useat lajit löytyvät pelin eri osiin; toimintana, ei narraattina; kautta sääli ja pelko, joka vaikuttaa näiden tunteiden oikeaan puhdistamiseen. - Aristotle, Poetics  Aristoteleen sanonta "useiden eri tyyppien löytyminen pelin eri osiin" viittaa draaman rakenteelliseen alkuperään. Siinä puhuttuja osia kirjoitettiin Attic-murteessa, kun taas kuoron (laulunneet tai lauletut) Doris-murretta, nämä poikkeamat, jotka heijastavat eri osiin kuuluvia uskonnollisia alkuperää ja runollisia metrejä, jotka fuusioitiin uuteen kokonaisuuteen, teatterin draamaan.
Tragedia viittaa draaman erityiseen perinneeseen, jolla on ollut ainutlaatuinen ja tärkeä rooli historiallisesti länsimaisen sivilisaation itsemäärittelyssä. Tämä perinne on ollut moninaisia ja epäjatkuvia, mutta termiä on usein käytetty kutsumaan kulttuurisen identiteetin ja historiallisen jatkuvuuden voimakas vaikutus - "kreikkalaiset ja kristilliset, yhdessä kulttuurisessa muodossa" Raymond Williams esittää sen. Jos tragedian sijaan enemmän kiinnostaa musikaalit niin niistä asiaa www.innoturku.com/page13.php. Ja paljon muitakin tyylilajeja teattereissa toki on tarjota.
 


 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2009-2016 Yhteystiedot: Flash Toon, flashtoon@flashtoon.org