Business ja lapset 

 
 
Väkisinkin tulee ajatelleeksi, että onkohan tuo nyt ihan korkean moraalin touhua tehdä niinkin härskisti rahaa tuolla lapsien mielihaluilla. Eli kaupoissa laitetaan tuotteet niin, että tenava alkaa niitä ihan varmasti kinuamaan vanhemmiltaan. Ja muutenkin yritykset kyllä osaavat kupata kaikki mahdolliset eurot ja sentit samaa linjaa hyväksi käyttäen.
Kun katsot yritysten tv-mainoksia ja printtimainontaa niin kyllä siinä on aika monta euroa sijoitettu mainoksiin ja kyllähän se tavoite yrityksillä on, että ne rahat saadaan takaisin kun aikuiset noita tuotteita lapsille ostavat. Ja varmasti muuten ostavat. Viisivuotias kun kerran jotain pyytää niin siihen on helppo vastata, että ei osteta, ei aina saa kaikkea. Mutta sitten kun pyyntö esitetään noin 700 kertaa ja jos kyseessä on sellainen tuote, johon oikeasti on varaa ja joka on siinä valmiina hyllyssä otettavissa juuri silloin kun olet väsyneenä kaupassa niin kuinkahan tuossa käy.
Eipä tarvi kauaa miettiä, kyllä siinä tenava saa tahtonsa läpi ja yritysten kassa kilisee entistä paremmin. Sitten kun väsynyt vanhempi miettii, että miksi tässä aina käy näin, niin ei se suinkaan sattumaa ole. Kyllä tuo asia on tarkkaan mietitty mainostoimistossa tai yrityksen markkinointiosastolla.
Ja mikä mukavinta noiden kaikkien lasten lelujen ja vehkeiden kohdalla niin käyttöohjeet on tavallaan suomeksi eli jollain netin kääntäjällä tehtyjä niin että suomenkieli niissä on ihan täyttä siansaksaa. Mitään science editing palvelua niissä ei ole viitsitty käyttää. Luulisi että kun leluja tehdään merikontillisia kerralla niin voisi muutaman dollarin panostaa johonkin science editing -palveluun että käyttöohjeista saisi edes vähän tolkkua.
Oikein kun alkavat kehittelemään niin kohta näkyy varmaan vartijoita ja järjestyksenvalvojia, joilla onkin varusteena leluosastoilta hankitut varusteet: spiderman  -puku ja leikkipyssy. Kävelevät sitten leluosaston läheisyydessä edestakaisin ja kohta kuuluu joka suunnasta "Äiti, osta minullekin tuollainen".
Kyllä siinä olisi sellaista kaupankäyntiä että alkaisi ison ja pienen yrityksen kirjanpito näyttämään enemmänkin plussaa myyntisarakkeen kohdalla. Tosin en tiedä mitä kirjanpitäjä tuumaisi kun spiderman asut on merkattu henkilökunnan työvaatteiksi, mutta tottahan se tässä tapauksessa olisi jos hämähäkkimies puku olisi kirjanpidossa työvaatteiden kohdalla.
 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2009-2016 Yhteystiedot: Flash Toon, flashtoon@flashtoon.org